چهارشنبه ۲ مهر ۱۳۹۳ - ۲۰:۳۵

گزارش نشست مدیران رسانه های خارجی در تهران

همه بحران آفرینی‌ها از تونس تا سوریه و عراق در جهت محو جریان مقاومت است/ مدیر «المنار»: اخبار شبکه های غربی واقعی نیست

ابراهیم فرحات

سینماپرس: غسان کلاس رایزن فرهنگی سابق سوریه در ایران در نشست مدیران رسانه های خارجی مهمان جشنواره فیلم مقاموت گفت: این بحران هایی که از تونس شروع و به سوریه و عراق رسید چیزی جز تلاش ها در جهت محو مقاومت نیست.

بنابراین گزارش، نشست نمایندگان رسانه های خارجی میهمان جشنواره مقاومت عصر امروز چهارشنبه با حضور ابراهیم فرحات (مدیر شبکه المنار از لبنان)، دیوید باستیتا (معاون وزیر تلویزیون کوبا)، غسان کلای (رایزن فرهنگی سابق سوریه در ایران) و والدو رامیز (مدیر برنامه ریزی شبکه تله سورونزوئلا در سینما فلسطین برگزار شد. 

شبکه تله سور واقعیت ها را بیان می کند

در ابتدای نشست، والد رامیز مدیر برنامه ریزی شبکه تله سور ونزوئلا گفت: شبکه تله سور یک شبکه اطلاعاتی و خبری است که به صورت ۲۴ ساعته از مرکز کاراکاس پخش می شود ضمن اینکه برنامه هایی هم برای آمریکای لاتین دارد.

وی در ادامه افزود: ما یک شبکه خبری هستیم که هدف اصلی مان بیان واقعیت ها و اتفاقاتی است که بقیه شبکه ها به آنها نمی پردازند. این شبکه دارای ۲ سیگنال است که یکی به زبان اسپانیایی و دیگری به زبان انگلیسی است که تنها از اینترنت پخش می شود و در صدد هستیم تا آنرا به ۲۴ ساعت هم برسانیم.

والد رامیز همچنین خاطرنشان کرد: بیشترین نمایندگی این شبکه در آمریکای لاتین ، چین، مصر و روسیه است ضمن اینکه برنامه های ما اساسا خبری است اما در میان آن مستندهای خبری و طولانی مدت هم دیده می شود.

وی ادامه داد: خبر و مستندهایی که پخش می کنیم منطبق با واقعیت است. تله سور شبکه خبری است که در کشورهای دیگر هم همکارانی دارد و هدف اصلی اش این است که واقعیت های پنهان را تشریح می کند.

تلویزیون کوبا نماد و نشانه ای از مظهر مقاومت است

در ادامه این نشست دیوید باستیتا معاون وزیر تلویزیون کوبا نیز گفت: بنده از کشوری می آیم که جزیره ای بین المللی است که مظهر مقاومت شمرده می شود و بیش از ۵۰ سال است که تحت محاصره آمریکا قرار دارد و این کشور تا به امروز در حدود هزار میلیارد دلار به ما ضرر اقتصادی زده است.

وی در ادامه افزود: تلویزیون کوبا نماد و نشانه ای از مقاومت است. کوبا به شکل جزیره ای طویل در ۱۶۰ کیلومتری آمریکا قرار دارد که شبکه های عظیمی از تلویزیون کوبا این منطقه را هم پوشش می دهد.

معاون وزیر تلویزیون کوبا درباره شبکه تلویزیونی کوبا گفت: این شبکه ۸ کانال ملی دارد که یکی از آنها بین المللی است که نحوه مقاومت مردم کوبا را برای ۱۰۰ کشور توضیح می دهد ضمن اینکه ۲ کانال آموزشی هم برای دانش آموزان و دانشجویان دارد.

دیوید باستیتا خاطرنشان کرد: به طور کلی ۱۶ کانال استانی  و ۱۵ کانال شهری و محلی داریم که مسئولیت و هدف کانال های تلویزیونی کوبا پخش برنامه هایی است که منافع مردم ما را تعریف می کند ضمن اینکه مبارزه در کوبا مبارزه علیه استعمار فرهنگی است که از شمال می آید.

شبکه های عربی سعی داشتند فلسطین را نادیده بگیرند

در ادامه این نشست ابراهیم فرحات مدیر شبکه المنار از لبنان نیز گفت: شبکه المنار اولین بار در سال ۹۰ تاسیس شد و از سال ۲۰۰۰ بر روی ماهواره ها پخش شد. این شبکه در اروپا و خاورمیانه به زبان عربی پخش و این مناطق را تحت پوشش قرار می دهد.

وی در ادامه افزود: این شبکه برای اولین بار به نام شبکه مقاومت تاسیس شد و در سال ۲۰۰۰  تحت عنوان شبکه مقاومت  و آزادسازی فعالیت داشت و امروز به عنوان گفتمان مقاومت در کشورهای عربی پخش می شود.

مدیر شبکه المنار از لبنان خاطرنشان کرد: در سال ۲۰۰۶ رژِم اسرائیل به ساختمان این شبکه حمله کرد اما این شبکه همچنان به عنوان یک مدرسه مقاومت به فعالیت ادامه می دهد و در سال ۲۰۰۶ این شبکه به مشکلات و موضعات فلسطین اختصاص داده شد.

فرحات در ادامه افزود: وظیفه اصلی این شبکه صداقت بوده است و ۸۰ درصد مفاهیم تبلیغاتی اش را از غرب می گیرد. این شبکه مانند سایر شبکه های عربی گرایشاتی دارد اما خصوصیت و ویژگی کشورهای دیگر را هم رعایت می کند.

وی همچنین گفت: یکی از فعالیت های چشمگیر این شبکه در زمان بحران سوریه بود که هدف توطئه بر علیه سوریه بوده است که در این شبکه به خوبی توانستیم آنرا نشان دهیم. از ویژگی های اصلی این شبکه صداقت و پایداری است که در سوریه و عراق توانستیم این ۲ معیار را به خوبی نشان دهیم.

مدیر شبکه المنار از لبنان در ادامه خاطرنشان کرد: این شبکه توانسته به خوبی به نیازهای برخی شبکه های عربی پاسخ دهد و این درحالیست که بسیاری از شبکه های عربی سعی داشتند موضوع فسلطین را نشان ندهد اما این شبکه به خوبی به آن پرداخت. به طور کلی این شبکه یک شبکه مستندی است که در زمان بحران ها می توان به آن اکتفا کرد.

مقاومت یکی از محورهای زندگی است

در ادامه این نشست غسان کلاس رایزن فرهنگی سابق سوریه در ایران نیز گفت: درباره مقاومت که یکی از محورهای اساسی انسان است زیاد صحبت کردیم و باید بدانیم تا زمانیکه زندگی می کنیم درگیری بین حق و باطل وجود دارد.

وی در ادامه افزود: حق و خیر می تواند از طریق فعالیت های خود شر را زیر پا له کند و در این میان یکی از وظایف مهم رسانه تبلیغ برای مقاومت و یا هر اندیشه فرهنگی دیگری است و باید بدانیم که رسانه به عنوان وظیفه فرهنگی تنها به سینما منحصر نمی شود بلکه نشان دادن آنانی که با ظلم مبارزه می کنند وظیفه اصلی رسانه است.

رایزن فرهنگی سابق سوریه خاطرنشان کرد: مقاومت در نوآوری و هنر به عنوان یک ویژگی اصلی نمایان است. حتی می توان مقاومت را در هنرهای تجسمی هم دید و یا از طریق رمان و شعر، نمایشنامه و فیلم هم می توان بیان کرد.

غسان کلاس ادامه داد: برخی کشورها به موضوع مقاومت بسیار اهمیت می دهند زیرا مقاومت یکی از محورهای زندگی است. نقش ایران، لبنان و سوریه و کشورهای آمریکای لاتین در محور مقاومت واضح است.

وی در ادامه افزود: جمهوری اسلامی ایران موزه و مراکزی را بنا کرده که تنها نمایانگر مقاومت نیست بلکه  نشان می دهد که قضیه مقاومت از عمق تاریخ  نشات می گیرد.

رایزن فرهنگی سابق سوریه همچنین گفت: کشورهای استکباری می خواهند کشورهای در حال رشد را زیر پا له کنند و کشورهایی که می خواهند خودشان را به خورشید برسانند را خشک کنند و از بین ببرند. 

وی همچنین خاطرنشان کرد: اگر زمان و مکان تغییر کند آمریکا و غرب تغییر نخواهد کرد اما ابزارهای آنها تغییر می کند و به همین دلیل هم کشورهای مقاومت آنرا فهمیده اند و به همین دلیل رسانه هایی را در این زمینه تاسیس کرده اند.

رایزن فرهنگی سابق سوریه همپنین گفت: در سیزدهمین جشنواره مقاومت باید تنها بر روی مقاومت متمرکز شویم و آنرا شفاف سازی کنیم و بی شک کسی که می خواهد مفهوم اصلی مقاومت را درک کند باید از موزه های تهران بازدید کند.

مقاومت حرف مشترک همه ما است

براساس این گزارش،بخش دوم این نشست به پرسش و پاسخ در رابطه با دیدگاه مدعوین در رابطه با کشور ایران و همچنین شرایط رسانه ای در کشورهای آنها در رابطه با سیاست های خود در حوزه مقاومت اختصاص داشت.

والدو رامیز در پاسخ به این پرسش که نظر شما در رابطه با ایران و همچنین جشنواره مقاومت چیست، گفت: درست است که فرهنگ ما با یکدیگر متفاوت است اما آنچه ما را متحد می کند مقاومت است، من مقاومت را همان فرهنگ  می دانم.

وی ادامه دادک من در کاراکاس کار می کنم اما کوبایی هستم، خوزه مارتین که در کوبا سمبل مقاومت شناخته می شود جمله ای دارد که می گوید: «برای آزاد بودن اول باید انسان های با فرهنگی باشیم» و قطعا منظور او این بوده است که ما اول باید خودمان را بشناسیم تا بتوانیم راجع به چیزهای دیگر صحبت کنیم. من امروز و زمانی که موزه را دیدم متوجه شدم که مردم ایران از کجا می آیند و این بهترین تصویری است که از ایران با خودم می برم.

در ادامه دیوید باستیتا با بیان اینکه با صحبت های رامیز در رابطه با مقاومت موافق است بیان کرد: من یکشنبه گذشته به ایران آمدم و گرما و محبت انسانی که در ایران دریافت کردم را غیر قابل توصیف می دانم. جوان هایی که در این مدت با ما همراه بودند را من به عنوان نماد فرهنگ و مهمان نوازی ایرانی  شناختم. و به همین خاطر از دعوت ایرانی ها برای حضور در این جشنواره تشکر می کنم زیرا که توسط آن توانستم با فرهنگ ایران و مقاومت ایران اشنا بشوم. و از همین جا سلام مردم کوبا را به مردم ایران می رسانم.

ابراهیم فرحات در پاسخ به این پرسش که شبکه هایی مثل المنار در زمان جنگ به عنوان رسانه هایی صادق شناخته شدند که تصویر درستی از مقاومت مردم لبنان، سوریه و عراق نشان دادند، سیاست این شبکه ها در نمایش این اتفاقات چگونه بوده است؟ اظهار داشت: بیشتر آژانس های خبری، غربی هستند اما امروز اوضاع عوض شده است. در زمان هایی که مسئله مقاومت مطرح می شود شبکه المنار بینندگان زیادی دارد. این شبکه از زمانی که بحران سوریه شروع شد از ابتدا تا انتهای آن فعالیت آشکاری داشتیم و همکاری با سازمان تبلیغات اسلامی سوریه داشتیم. به همین علت ما یکی از شبکه های موفق در سوریه شناخته می شویم.

وی ادامه داد: ما در این شبکه سیاست و راهبردی درپیش گرفتیم که بتوانیم این پوشش رسانه ای را داشته باشیم و به همین خاطر همکاری ویژه ای را نیز با شبکه های دیگر داشتیم به خصوص در مورد اتفاقاتی که در مورد سوریه و عراق، اتفاق می افتد.

شبکه های غربی واقعیت مقاومت را نشان نمی دهند

مدیر شبکه المنار تصریح کرد: آنچه در شبکه های غربی در رابطه با مقاومت این کشورها نشان داده می شود واقعی نیست و این یک جنگ رسانه ای و گمراه کردن مردم است، شبکه المنار توانست به صورت واقعی این مسائل را نشان بدهد به طوری که شبکه های دیگر تعداد مخاطیبنشان کم شد. یکی از سیاست های ما در المنار این بود که همه جانبه بودن و واقع گرایی را در پیش بگیریم و به همین دلیل هم اوضاع سوریه فرق کرد.

غسان کلای، در پاسخ به این پرسش که رویکرد رسانه های سوریه در آینده چیست، عنوان کرد: وسایل رسانه در سوریه از وسایلی است که پایبند به اتفاقاتی است که می افتد و اگر غیر از این بود ما تحریم نمی شدیم. اگر نقش و اثر وسایل رسانه ای سوریه در میدان عمل نبود و نمی توانست واقعیات را بیان کند این سوال پیش می آید که چرا رسانه ها به شبکه های سوری روی می آورند.

وی افزود: هرچه قدر غرب تلاش کند که لباس های مختلفی برای سوریه پیش بگیرد موفق نمی شود، این جنگی است که دارای ویژگی های خاصی است. این بحران هایی که از تونس شروع و به سوریه و عراق رسید چیزی جز تلاش ها در محو مقاومت نیست و اگر سوالی در این زمینه از من پرسیده شود می گویم که خوشبین هستم و اگر امید و تلاش نباشد کسی به هدف نمی رسد و شکی نیست که حق به پیروزی می رسد و ظلم همیشه نابود خواهد شد.

رامیز در پایان خاطرنشان کرد: باید این نکته را درنظر داشته باشیم که جنگ ها نمادین نیستند بلکه سعی می کنند نمادها را بشکنند، به نظر می آید بمب ها هنگامی که می افتند که نمادها می افتند و از انجا باید ببینم که مقاومت فرهنگی چگونه انجام می شود. بنابراین در این زمان رسانه ها نقش مهمی را ایفا می کنند و مهم است که بدانیم چگونه مبارزه می کنند.

وی افزود: به نظر می آید که مقاومت در امریکای لاتین و خاورمیانه متفاوت است اما اینگونه نیست، درست است که فاصله جغرافیایی در میانشان وجود دارد اما آنها با یکدیگر نزدیکی سیاسی دارند.

وی تصریح کرد: شبکه تله سور علاقمند است که آنچه در این سمت دنیا اتفاق می افتد را پوشش بدهد و هرجا که کسی می خواهد مستقل از قدرت هایی که همه ما می دانیم باشد را می خواهد شکست بدهد.. تله سور به سوریه رفت و با بشار اسد صحبت کرد و آنچه را نشان داد که واقعیت بود و این بسیار مهم است که به مردم لاتین هم این واقعیات را نشان می دادیم. ما سعی می کنیم همبستگی را نشان بدهیم و اینکه همه در نهایت یکی هستند.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.