-
دیروز ۱۰:۵۵
«مدیر کل اسبق دفتر امور موسیقی وزارت ارشاد» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
با تمرکز بیش از حد بر نظارت و ممیزی و عدم سرمایهگذاری در تولید «موسیقی» نمیتوان انتظار داشت که «آثار ماندگاری» خلق شوند
سینماپرس: «پیروز ارجمند» با اشاره به وضعیت نابه سامان اقتصاد موسیقی فاخر در کشور گفت: امروزه، اقتصاد موسیقی تقریباً به اجرای کنسرتها محدود شده است، آنهم عمدتاً در سبک پاپ و در سالنهای بزرگ شهرهای خاص. اگر پلتفرمهای موسیقی آنلاین دارای قانون کپیرایت بودند و هنرمندان از انتشار آثارشان درآمد مشخصی کسب میکردند، میتوانستیم شاهد رشد و بالندگی صنعت موسیقی باشیم.
-
دیروز ۱۰:۵۵
«حسن هدایت» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
انحراف در مسیر «بنیاد سینمایی فارابی» از همان زمان «بهشتی» شکل گرفت/ معضل اصلی اینجا است که ریل و مسیری برای این نهاد تعریف نشده است
سینماپرس: «حسن هدایت» کارگردان پیشکسوت سینمای کشور با بیان اینکه انحراف در مسیر بنیاد سینمایی فارابی از همان زمان بهشتی شکل گرفت اظهار داشت: در ۱۰-۱۲ سال اخیر این نهاد بدل به نوعی محفصل خصوصی شده است! مسئولان این بنیاد تنها بنا به دلخواه خودشان روی پروژه ها سرمایه گذاری می کنند، به هر کسی که دوست داشته باشند وام می دهند و به هر کسی که دوست نداشته باشند مبلغی نمی دهند؛ همه این اتفاقات باعث شده تا نقش اصلی این نهاد سینمایی کاملاً از دست برود.
-
۱۴۰۴-۰۱-۱۲ ۱۰:۵۱
به مناسبت «۱۲ فروردین» روز جمهوری اسلامی؛
غفلت و بی تعهدی متولیان فرهنگی و رسانهای کشور در ثبت چگونگی تاسیس و تشکیل «نظام جمهوری اسلامی»
سینماپرس: متولیان فرهنگی کشور در بخشهای مختلف و در نهادهای گوناگون وظیفه داشتند تا با حمایت از تولیدات فرهنگی مختلف، نگذارند تاریخ تأسیس نظام جمهوری اسلامی فراموش شود. تولیداتی که فقدان آن سبب شده تا نه تنها ابعاد جنگ سخت و یا جنگ نرم و یا جنگ نیمه سخت نظام سلطه با جمهوری اسلامی از قابلیت انتقال به آینده تاریخ برخوردار نباشد؛ بلکه نحوه مقاومت ملت ایران و تاریخچه چهل و شش سال ایستادگی در برابر نظام سلطه نیز یا فراموش شده و تا به آنجا با تحریف مواجه گردد که حالا نسل جدید را با آثاری همچون «تاسیان» و ‹آنتیک» و ... روبرو ساخته است.
-
۱۴۰۴-۰۱-۱۰ ۱۰:۵۳
«مدیرکل پیشین دفتر نظارت بر مجامع سازمان سینمایی» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
سینمای ما بیشتر به سمت «سینمای گلخانهای» حرکت کرده/ تا زمانی که نتوانیم فیلمهایمان را در سطح جهانی به نمایش بگذاریم «چرخه صنعت سینما» به درستی راه نمیافتد
سینماپرس: «حسین طلابیگی» با اشاره به تعیین شعار «سرمایه گذاری برای تولید» برای سال ۱۴۰۴ و ضرورت توجه بیش از پیش نهادهای تولید محصولات فرهنگی به سرمایهگذاری های صورت گرفته در عرصه تولیدات سینمایی، اظهار داشت: ما باید در جهت بینالمللی کردن سینما گام برداریم. سینمای ایران باید به دنبال تولید محتوای سینمایی باشد که در بازار جهانی پذیرش داشته باشد. اگر سینمای ما این مسیر را طی کند، میتواند به سمت صنعتی شدن حرکت کند، وگرنه همچنان در چرخه گلخانهای خود باقی خواهد ماند و حتی درآمد آن نیز قابل توجه نخواهد بود.
-
۱۴۰۴-۰۱-۰۹ ۱۰:۵۰
تهیه کننده «پسر دلفینی۲» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
مسیر «انیمیشن» ایران امیدبخش است/ کیفیت آثار بالا رفته و استانداردها بهبود یافتهاند/ باید هزینهای معادل «تولید» صرف «بازاریابی» شود
سینماپرس: «محمد امین همدانی» با اشاره به تعیین شعار «سرمایه گذاری برای تولید» برای سال ۱۴۰۴ و ضرورت توجه بیش از پیش نهادهای تولید محصولات فرهنگی به سرمایهگذاری های صورت گرفته در عرصه تولیدات سینمایی، اظهار داشت: معمولاً تصور میشود وقتی یک فیلم تولید شد، کار تمام شده است. درحالیکه استاندارد جهانی میگوید باید هزینهای معادل تولید، صرف بازاریابی شود. اما آیا کسی حاضر است چنین سرمایهگذاریای برای تبلیغات انجام دهد؟ بعید میدانم، چون هنوز نهادهای ما به این درک نرسیدهاند. وقتی یک فیلم تولید میشود، تازه مسیر توزیع آغاز میشود. حتی گفته میشود که نحوه توزیع و تبلیغات از خود تولید هم مهمتر است.
-
۱۴۰۴-۰۱-۰۷ ۱۲:۵۵
به مناسبت فرا رسیدن «روز قدس»؛
ابعاد کم کاری سینمای ایران در قبال فلسطین و جریان صهیونیست/ از ندانمکاری مدیران در درک اولویتهای رسانهای تا هژمونی جریان نفوذ در تغییر اولویتهای فیلم و سریال در کشور!
سینماپرس: بیش از ۵۰۰ روز است که از «طوفان الاقصی» میگذرد و در این میان شاید بتوان به نوعی برخورد منفعلانه اصحاب فرهنگ و هنر و بالاخص سینما را در موضوع فلسطین در مسایلی همچون فقر منابع مالی و حمایت های مادی و معنوی از تولید آثار و بسیاری از این گونه بهانه ها توجیه نمود؛ اما واقعیت امر آن است که نوع کُنش و تعامل مدیران فرهنگی و رسانهای جمهوری اسلامی در این موضوع به نوبه ی خود پدیده ای است که قطعاً با هیچ گونه منطقی سازوگاری ندارد.
-
۱۴۰۴-۰۱-۰۶ ۱۳:۳۸
«محمدحسین فرحبخش» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
در «سینما» برخی چون پولشان از جای دیگری آمده و از قبل سود خود را تضمین کردهاند بدون «دغدغه بازگشت سرمایه» وارد «تولید» میشوند
سینماپرس: «محمدحسین فرحبخش» با اشاره به تعیین عنوان «سرمایه گذاری برای تولید» به عنوان شعار سال ۱۴۰۴ هجری شمسی، اظهار داشت: رهبر انقلاب هر سال با تعیین شعار، یک نقشه راه مشخص میکنند. دولت و تمام ارکان نظام، اعم از مجلس، قوه قضاییه و قوه مجریه، هم درباره این شعارها صحبت میکنند، اما در عمل، گوش شنوایی برای اجرای آنها کمتر دیده میشود.
-
۱۴۰۴-۰۱-۰۵ ۱۶:۱۲
«رضا رستگار» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
بخش زیادی از «بودجه تولیدات سینمایی» صرف پرداخت «دستمزدهای کلان» میشود/ «فیلمهای فرهنگی» معمولاً فروش پایینتری دارند و هزینههای تولیدشان بالاست
سینماپرس: رضا رستگار» با اشاره به تعیین عنوان «سرمایه گذاری برای تولید» به عنوان شعار سال ۱۴۰۴ هجری شمسی، اظهار داشت: یکی از مشکلات اصلی این است که سرمایهگذاران بخش خصوصی کمتر به سمت فیلمهای فرهنگی میروند. دلیل این مسئله تا حدی این است که این فیلمها معمولاً فروش پایینتری دارند و هزینههای تولیدشان بالاست.
-
۱۴۰۴-۰۱-۰۴ ۱۳:۲۰
«کارن همایونفر» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
«هوش مصنوعی» نمیتواند «احساسات عمیق انسانی» را منتقل کند/ در آیندهٔ نزدیک شاهد افزایش تولید انبوه آثار هنری توسط «هوش مصنوعی» خواهیم بود
سینماپرس: کارن همایونفر» با اشاره به این موضوع که تأثیر «هوش مصنوعی» کاملاً به نحوهٔ استفاده از آن بستگی دارد، گفت: امروزه بسیاری از ابزارهای دیجیتال در ضبط، تنظیم و تولید موسیقی نقش دارند. اما اینکه هوش مصنوعی بتواند بهطور کامل جایگزین هنرمندان شود، هنوز زود است. البته، بدون شک در آیندهٔ نزدیک شاهد افزایش تولید انبوه آثار هنری توسط هوش مصنوعی خواهیم بود، و برخی از مشاغل در هنرهای مختلف یا از بین میروند یا به شدت تغییر میکنند.
-
۱۴۰۴-۰۱-۰۳ ۱۲:۰۴
«معاون مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان شمالی» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
«تبلیغ» با «زبان هنر» بیشترین و عمیقترین تأثیر را دارد/ «هالیوود» منجیهای دروغین را معرفی میکند/ در حالی که ما منجی واقعی داریم اما هیچ حرکت ملموسی نمیبینیم
سینماپرس: حجت الاسلام و المسلمین مهرپویان با بیان این مطلب که هالیوود کاملاً در خدمت منافع ملی ایالات متحده آمریکا است و حتی فیلمهایی میسازد که منجیهای دروغین را معرفی میکند، منجیهایی که اهداف و آرمانهای دروغین آنها را ترویج میدهند، گفت: در حالی که ما منجی واقعی داریم و مستندات واقعی هم در اختیار داریم، اما هیچ حرکت ملموسی از طرف مدیران رسانهای و فیلمسازان داخلی نمیبینیم.
-
۱۴۰۴-۰۱-۰۱ ۱۴:۳۰
به مناسبت شهادت «امیرالمومنین» علیه السلام؛
«اسلام مُجسّم»؛ شهیدِ یک «غلط بزرگ» در متنِ «جامعهی اسلامی»!
سینماپرس: امیرالمؤمنین شهیدِ یک فاجعه است، شهیدِ یک توطئه است، شهیدِ یک غلط بزرگ در متنِ جامعهی اسلامیِ آن روز؛ آن غلط چیست؟ آن غلط این است که کسانی مانند ابنملجم که بویی از اسلام نشنیدهاند، هیچ از اسلام درک نکردهاند، با نام اسلام، آن هم اسلامِ انقلابی و اسلامِ تند و تیز، به جان بهترین خلق خدا بیفتند؛ خودِ این یک فاجعه است.
-
۱۴۰۴-۰۱-۰۱ ۱۳:۲۱
امام خامنهای:
در مبارزه «حق» و «باطل» پیروزی با «حق» است اما جبهه حق «هزینه» هم میدهد/ فعالان «عرصه فرهنگی» به مطالعه و آموزش «نهجالبلاغه» توجه ویژه داشته باشند
سینماپرس: مراسم دیدار اقشار مختلف مردم تهران و جمعی از مسئولین با حضرت آیتالله خامنهای از ساعت ۸:۳۰ جمعه اول فروردین ۱۴۰۴ و با حضور در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار گردید.
-
۱۴۰۳-۱۲-۲۸ ۱۲:۳۹
«شروین قطعهای» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
«دوبله» نیازمند یک نگاه کلی و سیاستگذاری مشخص است/ «وزارت ارشاد» باید ورود کند و اجازه فعالیت به «دوبلورهای غیرحرفهای» را ندهد
سینماپرس: «شروین قطعهای» با بیان این مطلب که مسئله اصلی دوبله امروز، نبود نظارت و کاهش استانداردهای حرفهای است، گفت: وقتی که دستمزدها به شدت پایین آمده و تقاضای بازار برای کارهای ارزان افزایش یافته، نتیجه چیزی جز افت کیفیت نخواهد بود. برای مثال، اگر من بخواهم یک فیلم را با استاندارد حرفهای دوبله کنم و هزینه آن را ۵۰ میلیون تومان تعیین کنم، برخی میگویند که این رقم خیلی بالاست. اما پلتفرمهای داخلی حاضرند همان فیلم را با یکدهم این هزینه دوبله کنند، بدون توجه به کیفیت کار!
-
۱۴۰۳-۱۲-۲۸ ۱۲:۳۸
«مجید عبدالعظیمی» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
دچار «افت فرهنگی» شدیم/ عدهای با نمایش رقص، موسیقیهای خارجی و محتوای سطحی و شوخیهای جنسی سعی میکنند «سینما» را زنده نگه دارند!
سینماپرس: «مجید عبدالعظیمی» با بیان این موضوع که دچار افت فرهنگی شدیم، گفت: وضعیت اقتصادی کشور باعث شده که بسیاری از افراد از شخصیت و هویت قبلیشان خارج شوند و در قالبی دیگر قرار بگیرند. این موضوع را در همه جا میتوان دید. ما ارزشهای خودمان را، بهعنوان کسانی که الگوی جامعه بودند، از دست دادهایم.
-
۱۴۰۳-۱۲-۲۷ ۱۰:۲۲
«دبیر مجمع هنرمندان خادم قرآن کریم» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
مرحوم «مسعودشاهی» توجه ویژه ای به تولید فیلمهای قرآنی داشت/ بیش از چهل سال عمر خود را وقف «تقویت منابع انسانی» در حوزه هنر، سینما و انیمیشن کرد
سینماپرس: «عباس صالح مدرسهای» با بیان این مطلب که مرحوم مهدی مسعودشاهی یکی از افراد موثر در سینمای بعد از انقلاب و مدیری فرهنگی بود که با تدبیر و نگرشی اصیل، زمینهای برای بالندگی نهاد سینمای ایران فراهم کرد، گفت: ایشان علاوه بر تبیین سیاستهای مُصلحانه در حوزه حساس فرهنگ و سینما و طراحی کارهای زیربنایی و عام المنفعه، در سالهای بعد توجه ویژه ای به تولید فیلمهای قرآنی داشت. او از هر فرصت مغتنمی استفاده می کرد تا از تولید فیلمهای مُلهم از مفاهیم و مضامین قرآنی حمایت کند
-
۱۴۰۳-۱۲-۲۷ ۱۰:۲۲
«وحید چاووش» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
«مستند» واقعی یک «آینهی تخت» است/ «مستند» ذاتاً «نقد» میکند/ سیستم «مستند» را نمیخواهد و «مستند مستقل» را برنمیتابد
سینماپرس: «وحید چاووش» :با بیان این مطلب که مستند حقیقتی را نشان میدهد که بعضیها نمیخواهند دیده شود، گفت: مستند واقعی یک آینهی تخت است، نه مقعر، نه محدب، نه رنگی. اگر در این آینه سیاهی دیده میشود، مشکل از خود ماست، نه از آینه؛ اما کسانی که نمیخواهند تصویر کج و معوج خودشان را در آینه ببینند، ترجیح میدهند آینه را بشکنند.
-
۱۴۰۳-۱۲-۲۶ ۱۰:۵۱
به مناسبت ولادت «امام حسن مجتبی» علیه السلام؛
«فقر رسانهای» در معرفی انسان کاملی که اضلاع سه گانه «سیاستورزی اسلامی» را برای نخستین بار تبیین نمود
سینماپرس: از وجود مبارک امام مجتبی سلام الله علیه سؤال کردند سیاست چیست؟ و آن حضرت برای نخستین بار اضلاع سه گانه سیاست ورزی اسلامی را معنا و فرمودند: «ان تراعی حقوق الله و حقوق الاحیاء و حقوق الاموات».
-
۱۴۰۳-۱۲-۲۶ ۱۰:۵۱
«کتایون اعظمی» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
شاهد هستم که نسل جدیدی وارد «دوبله» میشود که فقط به «میکروفون» و جذابیت کاریزماتیک آن توجه دارند/ متاسفانه در حال حاضر «قیمت» اولویت دارد نه «کیفیت»!
سینماپرس: «کتایون اعظمی» با بیان این مطلب که پلتفرمهایی که امروزه دوبله فیلمها را انجام میدهند، کیفیت کمتری را ارائه میدهند گفت: شخصی که وارد این پلتفرمها میشود، با مبلغ بسیار کمی شروع میکند، ولی دلیل صرف این مبلغ کم این است که او و چند نفر دیگر این مبلغ را بین خودشان تقسیم میکنند. دیگر گویندگان هیچ دستمزدی دریافت نمیکنند. در واقع، به آنها گفته میشود که دورههای آموزشی ما را ببینید و از آنها هزینه میگیرند. بعد با وعدههای مختلف مثل اینکه ما شما را به کار خواهیم برد و ... آنها را جذب میکنند، که البته در نهایت میبرند. اما بدون دستمزد!
-
۱۴۰۳-۱۲-۲۵ ۱۰:۲۳
دلنوشته «جواد شمقدری» در سوگ «مهدی مسعود شاهی»؛
«مهدی مسعود شاهی» از آن دست مدیرانی بود که بیشتر در «میدان» بود تا بخواهد از پشت میز کارش «دستور» دهد و «گزارش» بخواهد/ او دغدغه «حمایت» از «نیروهای جوان و انقلابی» را داشت
سینماپرس: «جواد شمقدری» در سوگ «مهدی مسعود شاهی» مدیر متعهد و تلاشگر فرهنگی و سینمایی کشور با انتشار متنی یاد او را گرامی داشت و نوشت: مسعود شاهی از آن دست مدیرانی بود که بیشتر در میدان بود تا بخواهد از پشت میز کارش دستور دهد و گزارش بخواهد. شاید کمتر کسی بداند که او با ثبت عظمت نماز جمعه تهران در نخستین سالهای انقلاب(سال ۱۳۶۲) فیلم مستند ۳۵ میلیمتری بسیار جذابی طی شش ماه کارگردانی و تولید کرد که یک میراث ارزشمند سینمایی در فیلمخانه ایران است.
-
۱۴۰۳-۱۲-۲۵ ۱۰:۲۳
«سید رحیم حسینی» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
سینمای ما گرفتار «انحصاری شدید» شده است/ یک اصلاح اساسی در «نگاه مدیران فرهنگی» لازم است
سینماپرس: «سید رحیم حسینی» با بیان این مطلب که متأسفانه سینمای ما گرفتار انحصاری شدید شده است، گفت: این وضعیت باید تغییر کند، و به نظر من، این تغییر از مدیران شروع میشود. مدیران باید افرادی باشند که درد کشیدهاند، کسانی که اصلاحات واقعی ایجاد کنند و ذهنیت خود را از این بستهنگری خارج کنند.
-
۱۴۰۳-۱۲-۲۲ ۱۱:۰۶
«پرویز فارسیجانی» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
«رسانه ملی» «مخاطبان» خود را از دست داده است/ «نهادهای نظارتی» یا «ساکت» هستند یا صرفاً نقش «تماشاگر» را ایفا میکنند!
سینماپرس: دکتر «پرویز فارسیجانی» با انتقاد نسبت به اهمال کاری نهادهای نظارتی در بررسی عملکرد صدا و سیما گفت: در دورههای پیشین، حساسیت نهادهای نظارتی به حدی بود که کوچکترین تخلفی در رسانه ملی یا حتی در فیلمهای سینمایی، با واکنشهای جدی از سوی شورای نظارت، مجلس، مجلس خبرگان، حوزههای علمیه و مراجع تقلید روبهرو میشد. اما امروز، بهرغم گسترش خطاها و چالشها، این نهادهای نظارتی ساکت ماندهاند. این سکوت، نشانه چیست؟ نشانهای از بحران مدیریتی در حوزه فرهنگ، چه در بخش سیاستگذاری و هدایت و چه در بخش نظارت و ارزیابی. نتیجه آن هم چیزی جز سرگردانی مخاطبان و بروز آسیبهای فرهنگی و اجتماعی نیست.
-
۱۴۰۳-۱۲-۲۲ ۱۱:۰۵
«محمود پاک نیت» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
«نویسندگان» خوب «حمایت» نمیشوند/ اگر «متن خوب» وجود داشته باشد حتی اگر «عوامل سازنده» هم متوسط باشند «کار» باز هم «موفق» خواهد شد
سینماپرس: بازیگر پیشکسوت و مطرح سینما و تلویزیون با بیان این مطلب که در تولیدات فیلم و سریال همه چیز به متن خوب برمیگردد و اگر یک متن خوب وجود داشته باشد، حتی اگر عوامل سازنده هم متوسط باشند، کار باز هم موفق خواهد شد، گفت: نویسندگان خوب حمایت نمیشوند و این باعث میشود که سازندگان بیشتر به دنبال پر کردن زمان باشند تا خلق اثر خوب و قصد دارند کار ارزان بسازند و همین موضوع باعث کاهش تماشاگران میشود.
-
۱۴۰۳-۱۲-۲۱ ۱۱:۰۵
به بهانه سالروز رحلت «ام المومنین» سلام الله علیها؛
غفلت ادامهدار در الگوسازی از بانوی مظلوم و غریبی که «فرهنگ جاهلی» را به «فرهنگ عقلانی» تبدیل نمود
سینماپرس: دهم ماه مبارک رمضان سالروز رحلت حضرت «خدیجه طاهره» سلام الله علیها است؛ بانویی گرانقدری که نه تنها طبق فرموده قرآن کریم ام المومنین است؛ بلکه مادر ۱۲ امام شیعه محسوب میشود و با این همه متاسفانه در طی ۴۵ سال گذشته هیچ فیلم و سریالی را نمیتوان به یاد آورد که به بازخوانی ابعاد شخصیتی این بانوی با عظمت پرداخته باشد.
-
۱۴۰۳-۱۲-۲۱ ۱۱:۰۵
«عبدالله باکیده» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
تا زمانی که سینمای ما «تغییرات اساسی» در فرهنگ و محتوا نداشته باشد امید چندانی به نمایش و «اکران جهانی» نداریم
سینماپرس: «عبدالله باکیده» با انتقاد از وضعیت و شرایط صنعتی سینمای کشور گفت: تا زمانی که سینمای ما تغییرات اساسی در فرهنگ و محتوا نداشته باشد، امید چندانی به نمایش و اکران جهانی نداریم و تنها باید به موفقیتهای داخلی بسنده کنیم. همچنین که دیدید، فیلمهایی که به فرهنگ اصیل ایرانی پرداختهاند، با استقبال خوبی مواجه نشدهاند.
-
۱۴۰۳-۱۲-۲۰ ۱۰:۵۳
«تورج نصر» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
«دوبله» دیگر صرفه اقتصادی ندارد/ هنوز «هوش مصنوعی» نتوانسته جایگزین گویندگان واقعی شود/ «م. ر» بزرگترین لطمه را «هنر دوبلاژ» زد!
سینماپرس: «تورج نصر» با بیان این مطلب که یکی از بزرگترین ضربههایی که دوبله ایران خورده، کاری بود که «م. ر» انجام داد؛ بیان کرد: او بزرگترین لطمه را به این هنر زد. بعد از آن، شاگردهایش مثل قارچ سر برآوردند و هرکدام کلاسهای آموزش دوبله راه انداختند. نتیجهاش چه شد؟ الان حدود ۶۰۰ نفر دوبلور زیرزمینی داریم که کارشان فقط ترجمه است، آن هم بدون نگارش درست، بدون رعایت فاعل و مفعول، بدون استاندارد. متأسفانه مردم هم زود عادت میکنند.
-
۱۴۰۳-۱۲-۲۰ ۱۰:۵۱
«محمد جعفری» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
«سینمای مستند» سینمای پربینندهای نیست/ «مستندسازان ایرانی» نمیتوانند «درآمد» خود را تأمین کنند و باید «جذب سرمایهگذار» شوند
سینماپرس: «محمد جعفری» با اشاره به محدودیتهای سینمای مستند در زمینه انتشار و اکران گفت: سینمای مستند به طور کلی سینمای پربینندهای نیست و برخلاف سینمای اکران، چندان در معرض دید قرار نمیگیرد. حتی آنتن تلویزیون هم به اندازه کافی به مستندها اختصاص داده نمیشود، در حالی که تعداد زیادی مستند در حال ساخته شدن هستند. این در حالی است که در کشور ما با بحرانهای محیط زیستی، مشکلات درمانی، معضلات بهداشتی، بحران آب و حتی مسائل مربوط به نان و راهها روبهرو هستیم. آیا از طریق مستند نمیتوانیم این مشکلات را به تصویر بکشیم و به جامعه معرفی کنیم؟
-
۱۴۰۳-۱۲-۱۹ ۱۱:۱۸
«رئیس انجمن کارگردانان سینمای مستند» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
مشکل اصلی «اقتصاد سینمای مستند» این است که «پایداری» ندارد و در عمل «غیرواقعی» و «ناکارآمد» است/ «سینمای مستقل» یعنی تولید بدون وابستگی به «سرمایههای کلان دولتی» یا «خصوصی»!
سینماپرس: «مهرداد زاهدیان» با اشاره به وضعیت اقتصاد سینمای مستند گفت: مشکل اصلی اقتصاد سینمای مستند این است که اقتصاد پایداری ندارد و در عمل، غیرواقعی و ناکارآمد است. اگر بتوان فیلم مستندی تولید کرد که در بازار عرضه شود و خودش را تأمین کند، آنوقت میتوان به سمت یک سینمای مستقل حرکت کرد. اما در حال حاضر، چنین شرایطی وجود ندارد. همانطور که اشاره شد، وضعیت مستند صنعتی ما بسیار ضعیف است.
-
۱۴۰۳-۱۲-۱۹ ۱۱:۱۷
«فرهاد بشارتی» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
دلیل اینکه سینمای ما همچنان در «فضای رئال» حرکت میکند و کمتر به ژانرهای «سورئال»، «فانتزی»، «اکشن» یا «حماسی» میپردازد عمدتاً «مسائل مالی» است!
سینماپرس: «فرهاد بشارتی» با بیان این مطلب که سینما فقط برای تفریح نیست، بلکه باید مخاطب را به فکر وادارد، گفت: دلیل اینکه سینمای ما همچنان در فضای رئال حرکت میکند و کمتر به ژانرهای سورئال، فانتزی، اکشن یا حماسی میپردازد، عمدتاً مسائل مالی است. تولید اینگونه فیلمها نیازمند دکورهای عظیم و جلوههای ویژه پیشرفته است که هزینههای سنگینی به همراه دارد. حتی با فناوریهای جدید هم این هزینهها کاهش چندانی نداشتهاند. این مشکل مشابه چالشهای انیمیشنسازی در ایران است، که آن هم بسیار پرهزینه است.
-
۱۴۰۳-۱۲-۱۸ ۰۹:۵۳
«مسعود سخاوتدوست» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
جذابیتهای «موسیقی غربی»، پروپاگاندا و حمایتهای رسانهای باعث شده است که «موسیقی ایرانی» ضعیفتر به نظر برسد/ «تهیهکنندگان» باید «موسیقی ایرانی» را جدیتر در آثار خود جای دهند
سینماپرس: «مسعود سخاوت دوست» با اشاره به لزوم جدی گرفته شدن عنصر موسیقی در آثار و تولیدات سینمایی و تلویزیونی، گفت: رسانهها باید بیشتر وارد عمل شوند و تهیهکنندگان نیز موظفاند که تنها به رفع تکلیف نپردازند، بلکه باید موسیقی ایرانی را جدیتر در آثار خود جای دهند.
-
۱۴۰۳-۱۲-۱۸ ۰۹:۵۲
«اکبر حر» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
«سینمای کشور» نهتنها بازتابی از «مسیر انقلاب اسلامی» ندارد بلکه در جهتی کاملاً متفاوت پیش میرود/ «جریان نفوذ» به دنبال «هدایت سینما» در مسیری خاص است
سینماپرس: «اکبر حر» با اشاره به این مطلب که انقلاب اسلامی در مسیر ظهور حرکت میکند، گفت: سینمای کشورمان نهتنها بازتابی از این مسیر ندارد، بلکه در جهتی کاملاً متفاوت پیش میرود. این وضعیت نهتنها مطلوب نیست، بلکه حتی ممکن است مطابق با خواستههای دشمن باشد، که این خود یک خطر بسیار جدی است.